Saturday, January 28, 2012

lepaKING 1

Assalamualaikum you all..

hawhaw.. gedik gitu.. mne taknye hangout ngan gadis2 ahli persatuan gedik sebentar td.. hehehe..
niat asalnye dikemukakan cik awien yang tibe2 mengajak kami berjoging dan membakar kalori (kononnyelah) kat setia alam.. tapi last2 jadi acara menambahkan lagi kalori! hahaha.. memang tak le blah..

da amik aku kitowg gi pick up cik deah and terus menghala ke setia alam.. kat sane kitowg jumpe lagi sowg budak gedik, adila ataupon nme mnjenye dil.. haha.. die nga dating ngan BF die time tu.. alang2 kitowg ajak die skali..

me & cik awien
cik deah & cik dil
jalan 1 round pastu kitowg nek kete and pegi shah alam.. hahah.. joging la sangat kan! nak makan ABC kt seksyen 2.. tapi yang klakarnye bile cik driver ni (awien) wat lawak kat bulatan bestari dpn uitm tuh.. kitowg suh terus (maksudnye masuk simpang kat dpn kitowg & keluar dri bulatan) rupenye die punye terus tu ertinye terus drive kt bulatan tu.. haha.. elok2 nak masuk simpang da tawaf 1 roundabout.. hahaha

tu belom lagi kat dpn mcd shah alam tu kitowg suh masuk roundabout die masuk simpang plak.. adoi pon.. hahaha.. da kitowg wat acara bersiar-siar kat shah alam.. masuk kat persiaran raja muda nmpak signboard nak gi istana mestika.. pe lagi dil pon excited la suh ikut signboard sbb nak tgk istana punye pasal.. aku pon excited sama.. hahaha
masuk je kawasan elit tu punyela jakun.. banglo besar2.. mmg kecoh 1 kereta dok tgk umah besar2 gedabak tu.. haha.. tapi paling xle blah bile da sampai kt simpang dpn istana yang ade tulis istana mestika.. awien bole tanye bole ke kite masuk nie? hahha.. tgk pagar da la.. xpasal2 plak nak menjawab ngan pakgad istana plak.. haha

tu belom lagi cik driver lupe nak idupkan enjin la, enjin tbe2 mati tengah jalan la.. haha.. akhirnye sampai kat seksyen 2, kitowg pon order ABC coklat.. yummy!!
sesi menambah kalori! hahaha
emmm.. memang sedap!!!

jangan jeles!
and our journey ends there.. hehe.. sekian terima kasih!

p/s : it's always good seeing old friends!


Sunday, January 22, 2012

10 Things I Hate About You (the poem)

Assalamualaikum..

hehe.. arinie aku nak share something..ok.. this is from my fav movie ever, 10 Things I Hate About You.. pelakon die adalah the late Heath Ledger (he's awesome..it's a pity that he's no longer with us) and the cool Julia Stiles.. 

kalau sape yang pernah tgk movie nie, ni adalah petikan sajak yang dibaca Kat (Julia Stiles) untuk si Patrick (Heath Ledger)..


I hate the way you talk to me..
And the way you cut your hair..
I hate the way you drive my car..
I hate it when you stare..
I hate your big dumb combat boots..
And the way you read my mind..
I hate you so much..it makes me sick..
And even makes me rhyme..
I hate it..
I hate the way you always right..
I hate it when you lie..
I hate it when you make me laugh..
Even worse when you make me cry..
I hate it when you're not around..
And in fact you didn't call..
The mostly I hate the way I don't hate you..
Not even close..not even a little bit..not even at all... 


and this is my fav part in this movie.. haha.. romantik!

video


so guys.. what is your favourite movie?


p/s:kenyangnye makan mcd! hehe


 

Thursday, January 19, 2012

Tahun Baru Cina memang ONG!!!

Assalamualaikum..

tak lame lagi chinese new year.. hahaha.. aku plak yang excited.. 1st bile nk dekat CNY ade prosperity burger yg setahun skali je bole dpt kt McD.. hoho.. ho liao!! kekeke

hoo yeahhh!!
 if u ask me.. i really love the beef one.. ekceli whenever aku g mcd aku mkn beefburger.. keke.. sebab beef die sedap rase beef xla rse benda proses je kan.. ahahah.. nak2 plak ade double prosperity.. waahh.. nak makan lagi laa.. sape nk ajak aku g mcd nie??

aritu da makan.. but sekali mne cukup.. hahaha.. da la setahun skali je ade.. hehe XD and one more lagi cofkosla limau mandarin.. hahha.. hari ni da masuk 5 bijik kt aku telan.. yang semalam2 x kire lagi.. hahhaha sedap2!!

sebelom dibaham :p
and 1 lagi rasenye cam dpt angpau je taun nie.. hahha.. xdela.. ekceli kakak aku tibe2 kol pagi2 buta suh aku bukak FB.. heheh.. rupenye kakak aku bagi aku bantal ladybird yg slalu ade owg jual online kt FB!! weee.. suke2

dlm bentuk ladybird.. klu lepaskan ikatan kt perut die jadi bantal 4 segi.. :)
hehe.. katun dlm laptop tu? hahaha.. time tu aku nga tgk anime KAICHOU WA MAID SAMA.. hehe.. (as expected:an OTAKU) harharhar

okla.. pada yang celebrate CNY.. happy chinese new year to all of you.. have a prosperous year ya.. :)

p/s: jom makan limau lagi!! hehe

Quit Playing Games..


u never fail to make me forget u
what is it that u want actually?
try to toy my feeling?
ahh really..

haish lelaki..
kau tak pernah biar aku aman kan?
sengaja cari pasal
pergi cari perempuan lain la..
kau bukan suka aku pun

please la weii..
penat tau layan kau..
aku suruh kau cari awek
kau tak nak
mengada-ngada

saje je kan kau..
main-mainkan aku..
kau usik aku
kau usik perasaan aku
pastu kau hilang

stop that!
I am tired of your game!


p/s : then I guess I should sing BSB's
Quit Playing Games? *duh! 


Monday, January 16, 2012

7 Wasiat Raja-raja Melayu

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..


suddenly aku rasa terpanggil nak menghayati dan mengkaji 7 wasiat yang diperturunkan raja-raja melayu masa perlembagaan negara nak digubal dulu.. dan aku sangat berterima kasih kepada raja-raja melayu sebab wasiat nie..


PERTAMA : Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama MALAYSIA).
KEDUA : Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.
KETIGA : Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hak milik kamu, kami telah tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membanteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.
KEEMPAT : Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini.
KELIMA : Kami isytiharkan ISLAM ialah Agama Persekutuan.
KEENAM : Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU; dan
KETUJUH : Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).



p/s : cuba jadi manusia yang tahu bersyukur

Friday, January 13, 2012

LOVE LIGHT by CNBlue

tibe2 aku rase nak layan je lagu nie.. walaupon de podcast kat tepi tu tapi aku nak post gak lagu nie.. hahaha.. 

*terasa lagu ni cam ade kena mengena sket ngan aku (yeke?) ekceli untuk owg2 yang terasa da jatuh hati kat someone aku rase lagu nie sesuai  sgt.. (hahha aku yang x bercinta plak dok sebok bagi suggestion)


lyrics

geudael bomyeon eolguri ppalgaejigo
geudael bomyeon gaseumi dugeundugeun
aicheoreom sujubge malhago
geudael bomyeon gwaensiri useumi na
babocheoreom jakkuman geurae
ama naege sarangi on geon gabwa

geudaeneun nae maeum sogui president
nae gaseumui byeol sunoji
I'm genie for you girl
nae sumeul meotge haji
geudaega weonhaneun geon da
neoreul saranghanikka
nae sarange iyuneun eobjanha you know

geudaeneun darling
bam haneul byeolbitboda areumdaweoyo
nae mamsok gipeun goseseo banjjakgeorineun
na manui sarang bit

geudaereul saranghaeyo darling
eonjena nae gyeoteseo bicheul naejweoyo
maeilbam barabogo
barabwado areumdawoyo
geudaen naui sarang bit

geudael bomyeon gureumeul naneun gibun
yuchihaedo jakkuman geurae
ama naege sarangi on geon gabwa

geudaeneun darling
bam haneul byeolbitboda areumdawoyo
nae mamsok gipeun goseseo banjjakgeorineun
na manui sarang bit

geudaereul saranghaeyo darling
eonjena nae gyeoteseo bicheul naejwoyo
maeil bam barabogo
barabwado areumdawoyo
geudaen naui sarang bit

geudaeneun lovely
jeo haneul haessalboda nuni busyeoyo
nae mamsok eodun gotkkaji balge bichuneun
namanui sarang bit

geudaereul saranghaeyo lovely
du nuneul gamabwado geudae boyeoyo
ireohge barabogo
barabwado nuni busyeoyo
geudaen naui sarang bit

translation

when i look at you my face gets red
when i see you my heart goes thump thump
i talk with shyness like a kid
when i look at you i just smile out of nowhere
like a fool I keep doing that
I think love came to me

You’re the president of my heart
You’re my chests’ star embroider
I’m Genie for you girl
You make me stop breathing
whatever you want
because i love you
There’s no reason for my love you know

you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my own love light

i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light

when i see you i feel like im up on the clouds
it may be immature but i keep doing this
i tihnk love came to me

you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my very own love light

i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light

you’re lovely
you’re more blinding than the sunlight up in that sky
you shine the dark places inside my heart
my own love light

i love you lovely
even if i close my eyes i see you
looking at you like this
you’re still blinding even when i see you
you’re my love light
 credit: sakurazOshaplay, thelapan.com, yubseyo@wordpress, 
gotsnsd@soompi, Emy@cnbluestorm, decoderblue, cnbluestorm

Wednesday, January 11, 2012

OBsessIOn II

assalamualaikum.. 

yuhhuuu.. hehehe.. alhamdu lillah aku da sampai umah da mlm smlm.. keke :) ok la post ni aku nak citer keobsesan aku yang 1 lagi.. ~K-POP!!

*warning : klu anda k-pop haters sile jauhkan diri

aku mmg minat k-pop.. hehehe.. tapi baru je lagi terjebak dalam dunia fangirl nie.. and pemulanya bile aku dengar lagu Bonamana.. pastu terus terpikat.. and now my fav is absolutely SUPER JUNIOR..

above from left: kangin,kyuhyun,heechul,sungmin,yesung,siwon.. below from left: kibum,hangeng,eunhyuk,donghae,leeteuk,ryeowook,shindong

owh yeah.. how cold we forget these 2 in suju-m.. :)

zhoumi & henry
super junior la yang telah membuatkan aku kegilaan.. kekeke.. xpenah2 beli album skang da pandai beli.. hehehe (mr simple)


yes he's my bias hence i chose this cover (heechul oppa bogoshipeo!)
and aku gak beli repackaged album (a-cha).. malas lak aku nk amik gambo.. amik je pic kt google nie.. hehe

and one more I also love SHINee sooo much.. 

from left : onew,taemin,jonghyun,minho,key
 2 niee.. mmg faveret kpop idol aku.. best sgt2.. and 1 more aku minat 1 band (real band bkn boyband).. kt korea xbyk band so rase senang je nak teka yang mne.. and it is CNBlue!!!!!

from left : lead guitar+vocal jonghyun,lead vocal+guitar+rapper yonghwa,bassist jungshin, drummer minhyuk
tula die obsesi aku.. owh btw.. congrats untuk Super Junior sebab menang disk daesang and 3 lagi awards GDA td.. (happy2 :)) congrats gak untuk CNBlue sebab mng disk bonsang award gak.. (tepuk tangan kuat2.. hehehe) SHINee takde sebab taun lepas dorg xkuar album korea baru.. huhu..

happy for you oppas.. :)

congrats.. :)
 peace no war!!! kekekeke
 
p/s : bestnye duk umah.. mak 
masak sedap kekekekeke :p

Tuesday, January 10, 2012

home call

assalamualaikum..

huwaaaaaa!!! hepi nye da abes exam.. hahahaha!!! setelah penat memerah otak sampai demam2 aku.. huhu 38*C ok!!.. 


tapi xpela.. alhamdu lillah.. skang da chat tinggal nak abeskan antibiotik je.. ekceli aku bawu je lepas kemas barang nak balik.. haha... excited ko!

aku xde idea sangat plak la nak post arinie.. hahaha.. tapi teringat lak home call dari mak aku tibe2 je ahad tu 8/1/2012 tu.. hahha.. mak aku dok sebok tanye aku watpe.. mule2 aku xsyak pape la kan.. ghupenye mak aku risau.. 

mane taknye owg dok sebok nak bereformasi 9/1/2012.. haha.. mak kate jangan dok ikut.. aku pon cakapla kat mak xde maknenye nak ikut aritu ade peksa.. (klu xde peksa pon aku ttp xnak pegi.. buang masa aku je bukannye aku minat pon)


pendapat aku.. terpulangla pada diri masing2.. aku bukannye amik port sangat politik2 nie.. angkat tangan surrender! konpem x minat! tu belom abes lagi kontroversi akta 174 tu.. ayahanda mmg x bagi la kan nak pinda hal yang 1 tu..tapi ramai yang kata patutnya mansuh je..

klu tanye pendapat aku.. hahaha!! aku xtau.. hehehe.. macam aku ckp kat atas la kan.. terpulang la masing2.. klu da minat sgt2 kite nak halang pon xde maknenye ye tak.. cam aku la minat anime ngan korea.. owg dok kutuk pon tetap jugak suke.. hehe

ONE PIECE!!!

FAIRY TAIL!!!
SUJU oppas and SHINee : my absolute romance
CNBlue : my super duper cool band
wokehh la.. kepala gua da tingtong lak ni.. ngantok plak.. hahha.. semalam xcukup tido.. almaklumla study hard la kate omputih.. hekhek.. :p 

okla.. bueno nochez (hentam je eja tu).. oyasuminasai!!! 

p/s : "politic is the only business where doing
nothing other than making the other guy
look bad is an acceptable outcome.." 
quoted

Monday, January 2, 2012

Final Fever!!!

Assalamualaikum..

yeaa!!.. post pertama untuk tahun ini.. hahhaha.. this is not a long post.. saje je buang2 mase sebelom sambung study balik..

study hard [?]

untuk student2 degree.. lagi2 yg sem 1st (sem 4 trus) this is the first final exam.. hehe.. tapi aku gila cket exam kali ni sebab paper rapat2 la.. adoi..

  • 4/1/2012 : CTU 553 (Hubungan Etnik)
  • 5/1/2012 : CES 401(Statics & Dynamics)
  • 7/1/2012 : MAT 455 (Further Calculus For Engineers)
  • 9/1/2012 : CES 421 (Structural Analysis II)

Anyway.. gud luck untuk semua student2 degree seluruh Malaysia.. all the best!! insyaALLAH..


and 1 more thing.. don't ever forget this.. pray.. TAWAKKAL..


 p/s : jangan bawak toyol ye kawan2.. heee :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...